İkili Odalara Üyelik 23.01.2020

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 16/01/2020 tarih ve 485 sayılı yazıda;

Birliğimiz tarafından yurt dışında muadil olan özel sektör kuruluşları (Oda/Birlik/Federasyon) ile kurumsal işbirliğini geliştirme çabalarını sürdürüldüğü, bu çerçevede, bir dizi ülke ile “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” adı altında yapılanmaya gidildiği ve şu ana kadar 11 ülkeyle “Ticaret ve Sanayi Odası Forumu” kurulduğu, ülkemiz öncelikleri doğrultusunda bahse konu çalışmalar sürdürüldüğü ifade edilmektedir.

Bahse konu ikili Ticaret ve Sanayi Odası Forumu listesi aşağıdaki gibidir:

• Arnavutluk: Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• Azerbaycan: Türkiye-Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası  Forumu

• Endonezya: Türkiye-Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• Kazakistan: Türk-Kazak Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• KKTC: Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu

• Kırgızistan: Türk-Kırgız Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• Moğolistan: Türk-Moğol Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• Özbekistan: Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• Pakistan: Türkiye-Pakistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

• Ukrayna: Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu

İkili Oda Forumları kapsamında, hem Türkiye’de hem de muhatap ülkede olmak üzere geniş katılımlı etkinlikler düzenlendiği, Türk tarafı üyelerinin hem kendi aralarında hem de karşı kanat üyeleri ile bir araya gelmesine olanak sağlandığı, ayrıca muhatap ülkelerin resmi yetkilileri ve çeşitli sektörlerdeki firma temsilcileri ile ikili görüşme fırsatları sunulduğu ifade edilmektedir. Ticaret ve Sanayi Odası Forumlarına ilişkin, üyelik dahil tüm bilgilere https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/Sayfalar/AnaSayfa.php adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize arz olunur.

Yayın Tarihi: 23 Ocak 2020 Perşembe, 15:23