2019 Yılı Taslak Buğday Alım Baremi Belirlendi 27.09.2018
TMO’nun 2019 döneminde uygulayacağı hububat alım baremindeki buğday gruplaması içerisinde yer alan/alacak ekmeklik buğday çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla 26/09/2018 Çarşamba günü saat 10.00’da TMO Güvercinlik Ek Tesislerinde sektör temsilcilerinin katılımlarıyla yapılan toplantıda belirlenen 2019 yılı taslak buğday baremi aşağıya çıkarılmıştır.
2019 YILI TASLAK BUĞDAY ALIM BAREMİ
MAKARNALIK BUĞDAYLAR |
1-Makarnalık Buğdaylar (Tüm Makarnalık Buğdaylar) |
2-Düşük Vasıflı Makarnalık Buğdaylar |
EKMEKLİK BUĞDAYLAR |
1- Beyaz Sert Ekmeklik Buğdaylar |
Adana-99, Avorio, Candaş, Ceyhan-99, Çıfçıklı, Forblanc, Kıraç 66, Tigre, Tosunbey, Yörük |
2- Kırmızı Sert Ekmeklik Buğdaylar |
Adelaide, Aglika, Aldane, Alparslan, Bezostaja 1, Cömert 2, Delebrad 2, Destan, Dropia, Energo, Esperia, Flamura 85, Karasu 90, Krasunia odes'ka, Lucilla, Maden, Pamukova 97, Rumeli, Quality, Sagittario, Segor, Selimiye, Sertori, Stendal, TT 601 |
3-Diğer Beyaz Ekmeklik Buğdaylar |
(Beyaz Sert Buğdaylar Grubunda Yer Almayan Tüm Beyaz Buğdaylar ) |
4-Diğer Kırmızı Ekmeklik Buğdaylar |
(Kırmızı Sert Buğdaylar Grubunda Yer Almayan Tüm Kırmızı Buğdaylar ) |
5-Düşük Vasıflı Beyaz Ekmeklik Buğdaylar |
6-Düşük Vasıflı Kırmızı Ekmeklik Buğdaylar |
NOT:
Bezostaja 1 ve Flamura 85 çeşidi kırmızı sert ekmeklik buğdaylar ile Kıraç 66 çeşidi beyaz sert ekmeklik buğdayın analiz değerlerine göre bir alt gruba alınıp alınmamasına bir sonraki toplantıda karar verilecektir.
Taner çeşidi tescil süreci tamamlanması halinde kırmızı sert ekmeklik buğdaylara dahil edilecektir.