Et ve Süt Kurumu İthal Taze Karkas Sığır Eti Satış Duyurusu 26.07.2023
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlügü İstanbul Et İşletme Müdürlügü'nden;
Et ve Süt Kurumu tarafından, Türkiye genelinde kırmızı et sanayi alanında fiilen faaliyet gösteren firmalara (şarküteri üretimi yapan) tır bazlı olarak ithal taze karkas sığır eti satışı yapılacaktır.
İthal Taze Karkas Sığır Eti Satış Usul ve Esasları
Kurumumuz tarafından kırmızı et sanayi alanında fiilen faaliyet gösteren firmalara (şarküteri üretimi yapan) yapılacak tır bazlı ithal taze karkas sığır eti satışı aşağıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.
1. Başvurular, Kurumumuz internet sitesinde yayınlanan “Talep Formu ve Taahhütname” doldurularak, talep edilen diğer evraklarla birlikte Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne (Genel Evrak Arşiv Şube Müdürlüğüne) elden teslim edilerek yapılacaktır.
2. Talepler en az 1 tır olarak yapılacaktır.
3. Kurumumuzca oluşturulan Komisyon tarafından, Alıcı firmaların kapasite raporu ile yıllık üretim cetveli göz önünde bulundurularak dağıtım yapılacaktır.
4. Polonya mahreçli İthal Taze Karkas Sığır Eti satış fiyatımız 195,00 TL/Kg + KDV olup, satışlar peşin bedelle (Mal bedeli, Kombina Müdürlüğünün belirleyeceği hesap numarasına EFT veya havale yoluyla yapılacaktır) gerçekleştirilecektir.
5. Kurumun uygun bulması halinde satış fiyatında güncelleme yapılabilecektir.
6. Polonya mahreçli tır bazlı ithal taze karkas sığır eti satışlarında ödemeler, veteriner giriş belgesi üzerinde belirtilen kilogram üzerinden yapılacaktır. Faturalandırmada veteriner giriş belgesi üzerinde belirtilen kilogram esas alınacaktır. Alıcı firma, buna herhangi bir itirazda bulunmayacağına dair taahhütname imzalayacaktır.
7. Tır bazlı satışlarda ödeme ve teslimat günü Alıcıya ilgili işyerimiz tarafından bildirilecektir.
Bu bildirim tarihinden itibaren en geç 2 (iki) gün içerisinde ödeme yapılacaktır. Alıcı firma, ödemeye ilişkin dekontu teslimattan önce İstanbul Et İşletme Müdürlüğü’ne tevdi edecektir. Ödeme yapılmaması durumunda sıradaki Alıcı firmaya teslimat yapılacaktır.
8. Satış ve teslimatlar başvuru sırasına göre yapılacaktır.
9. Teslimatlar İstanbul Et İşletme Müdürlüğünce yapılacak olup teslim yeri İstanbul Et İşletme Müdürlüğü rampasıdır.
10. Teslimattan sonraki nakliye vb. diğer tüm masraflar alıcıya aittir.
11. Ürün teslimatı; kabul işlemi ve ödemeden sonra gerçekleştirilir.
12. Ürünün sevkiyatı frigorifik araçlarla yapılacaktır.
13. Kurum, ürün teslimatından sonra ürününün kalitesine ve tartımına ilişkin sorumluluk kabul etmeyecektir. Alıcı, bu konu hakkında itiraz etmeyeceğine dair İstanbul Et İşletme Müdürlüğü’ne taahhütname verecektir.
14. Alıcılar, teslimat noktasında yeteri kadar yetkili personel görevlendirecektir.
15. Satış usul ve esasları, başvuru formu ve taahhütname firma yetkilisi tarafından doldurularak
imzalanacaktır. Firma yetkilisi müracaat aşamasında aşağıda yer alan belgeleri ibraz
edecektir.
- İmza sirküsü ve yetki belgesi,
- Ticaret Sicil Belgesi,
- Vergi Levhası
- Vekaletname, vekile ait nüfus cüzdanı fotokopisi ve noter onaylı imza beyannamesi,
- Vekâlet verilmesi durumunda; belgeleri imzalayan kişiyi yetkilendiren noter onaylı kapasite raporu (Şarküteri üretimi yaptığını gösteren)
- Yıllık İşletme Üretim Cetveli (şarküteri üretimine dair)
16. Kurumumuzun tarafından yukarıda belirtilen şartları firmalar, kabul ve taahhüt ettiğini beyan ederek imza altına alacaklardır.
Bilgilerinize arz olunur.